קרלברג ייצןר ושיווק נקניק ובשר (2000 )בע"מ נ' אלגודז'

: | גרסת הדפסה
ת"ט
בית משפט השלום תל אביב - יפו
35426-05-11
10.11.2011
בפני :
קרן כ"ץ

- נגד -
:
קרלברג ייצןר ושיווק נקניק ובשר (2000 )בע"מ
:
חודשוילי אלגודז'
החלטה

החלטה

בפניי מונחת בקשה שנייה לדחיית מועד דיון בהתנגדות, לביצוע שיק ובקשה להארכת מועד להגשתה.

הבקשה מנוגדת לנוהלי ביהמ"ש עליון, וקובעת כי יש לפרט מתי נודע למבקש על מועד הדיון השני שאליו הוזמן ולפרט מהו התיק שקבוע לדיון.

דברים אלה לא נעשה והחלטתי בדבר מועד הדיון ניתנה ביום 21/6/11.

לאור זאת, לא ניתן להעתר לבקשה.

כמו כן, מעיון בהתנגדות לביצוע השיק, ובבקשה להארכת מועד, נטען כי השיק זוייף וצורף אישור המזייף, כי הוא מודה בזיוף השיק וכן הוגש העתק תלונה שהוגשה במשטרת ישראל לגבי זיוף זה.

לכן, במקרה כזה יש לתת למבקש רשות להגן, על מנת שהמשיבה שהינה צד רחוק לשיק, תוכיח אחיזה כשורה בפני שופט.

הבקשה לביצוע שטר לגבי הארכת המועד, הרי שבהתאם להלכה שנקבעה בע"א (באר-שבע) 1229/01 - שושנה בוקסבאום נ' ארמונד מלכה . תק-מח 2002(2), 4751, יש לבחון בהארכת המועד את סיכויי ההגנה לגופו של עניין, בהתאם לחוק בתי המשפט, ולא בהתאם לתקנה 528 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד – 1984.

לכן, בהתאם לסמכותי לאור תקנה 205 (ג) לתקסד"א, אני מוסמכת לבחון את ההתנגדות, ללא צורך בקביעת מועד דיון.

בהתאם לחוק בתי המשפט ולהלכה הנ"ל, יש לבחון הן את סיכויי ההגנה והן את משך האיחור.

ההתנגדות לביצוע שטר הוגשה בלשכת הוצאה לפועל ביום 16/5/11, כאשר תיק ההוצאה לפועל נפתח ביום 17/4/11.

מכאן שהאיחור בהגשת ההתנגדות הינו זניח ביותר.

בהתחשב בכך שהאיחור זניח, של ימים ספורים בלבד, ובסיכויי ההתנגדות הטובים במקרה זה, אני נותנת את הרשות להגן למבקש, ומקבלת את הבקשה להארכת מועד שהוגשה.

לאור זאת, לא ידחה הדיון ואני מורה על ביטולו.

לפיכך, ניתנות ההוראות כדלקמן:

1.         המזכירות תפתח תיק אזרחי בסדר דין מהיר לפי פרק טז1 (תקנות 214א-214טז) בתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד- 1984 , שעניינן תובענות בסדר דין מהיר ובכפוף להוראות שלהלן.

2.         התצהיר התומך בהתנגדות ישמש כתב הגנה.

3.         הצדדים יגישו תצהירי אימות וגילוי מסמכים מוקדם במקביל תוך 30 ימים מהיום.

4.תצהירי עדות ראשית יוגשו במקביל תוך 45 ימים מהיום.

5.         המזכירות תקבע ישיבה מקדמית בפני שופט, במעמד בעלי הדין בתום המועדים הנ"ל ולא לפני יום 1.12.11. תשומת לב הצדדים, שדין אי התייצבות לישיבה המקדמית, כדין אי התייצבות למשפט.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>